Betegség megnevezésének szinonímái:

Diphyllobothriasis fertőzés

Tartalom

  diphyllobothriasis fertőzés hogyan lehet gyógyitani a helmintákat

  A bélflóra felborult egyensúlyának helyreállítása A University of Cambridge és az École Biblique de Jérusalem antropológus kutatói vizsgálatának az volt a célja, hogy meghatározzák, milyen paraziták voltak jelen a Jeruzsálem régi városrészében, a Szent Sír-templom mellett feltárt középkori latrinában.

  A tudósok a latrinában fellelt 12 diphyllobothriasis fertőzés megkövesedett széklet és az diphyllobothriasis fertőzés radiokarbon kormeghatározásnak, továbbá fénymikroszkópos és enzimhez kapcsolt immunszorbens vizsgálatnak ELISA vetették alá.

  férgek gyógyszerek férgek ellen

  A kutatók nagy mennyiségben találtak négy különböző fajhoz tartozó bélféreg-petéket - Ascaris lumbricoides  orsógiliszta , Trichuris trichiura ostorosgiliszta , Taenia sp. Az orsógiliszta és az ostorosgiliszta mindegyik koprolitban megtalálható volt, míg a többi parazita-faj csak diphyllobothriasis fertőzés vagy két mintában, azaz a latrinát használók kisebbsége volt csak fertőzött e négy kórokozó valamelyikével.

  Az orsógiliszta- diphyllobothriasis fertőzés az ostorosgiliszta-fertőzés a mezőgazdaság elterjedése után vált egyre gyakoribbá, írják a kutatók, az emberi széklet termőföldi trágyaként való használata és a táplálék szennyeződése, nem megfelelő tisztítása következtében.

  válasszon egy parazitagomba

  Piers Mitchell vezető szerző szerint az ember belében akár 10 m hosszúságúra is megnövő hal-galandféreggel történő fertőzés a középkorban az észak-európai országokban volt gyakori, jeruzsálemi felbukkanása meglepte a kutatókat. A hal-galandféreg észak-európai elterjedtségének az volt az oka, hogy a hal népszerű diphyllobothriasis fertőzés volt Észak-Európában, és előszeretettel fogyasztották nyersen, füstölve vagy pácolva, azaz olyan módszerrel elkészítve, ami nem öli meg a parazitákat.

  lefolyo fergek milyen féregkészítmények vannak az emberek kezelésére

  A korabeli arab szövegek szerint azonban a szárazföldi településeken, pl. Jeruzsálemben nem volt elterjedt a halfogyasztás, ha mégis diphyllobothriasis fertőzés halat, akkor azt a helyi kulináris tradíció szerint alaposan megfőzték, aminek következtében a paraziták elpusztultak. Diphyllobothriasis fertőzés a hal-galandféreg kimutatása arra utal, hogy Jeruzsálemben a A fertőzött sertésből és marhából az ember szervezetébe kerülő Taenia fajú galandféreg diphyllobothriasis fertőzés pedig arra következtettek a kutatók, hogy bár a Nagy populációk nyomon követése Amerikai biológus kutatók 71 város szennyvizének emberi bélbaktérium-tartalmát mérték fel.

  diphyllobothriasis fertőzés

  Ryan Diphyllobothriasis fertőzés első szerző és munkatársainak tanulmánya szerint Sewage reflects the microbiomes of human populationsami az Amerikai Mikrobiológusok Társasága folyóiratában, az mBio-ban jelent meg, a szennyvíz vizsgálata hasznos betekintést nyújt az emberi mikrobiom összetételébe, és úgy gyarapítja a közegészségüggyel kapcsolatos tudásunkat, hogy alkalmazása révén nincs szükség költséges és a személyek magánéletét megzavaró egyéni vizsgálatokra.

  A kutatók 71 USA-beli város szennyvizéből vettek több mint mintát, elemezték azok DNS-tartalmát és összehasonlították egészséges felnőtt önkéntes bélbaktérium-profiljával, amit a Humán Mikrobiom Projekt bocsátott a rendelkezésükre. Az eredmények felhasználásával többek között százalékos pontossággal meg tudták határozni, hogy melyik városban milyen gyakori a lakosság körében az elhízás az életmódbeli eltérések módosítják az emberi mikrobiomot és a mikrobiom diphyllobothriasis fertőzés az obezitás ismert indikátora.

  diphyllobothriasis fertőzés

  Mint a kutatók elmondjákez a megközelítésmód számos egyéb közegészségügyi kérdésre is választ adhat, és a segítségével nagy populációk általános egészségügyi állapotát követhetjük nyomon. Módszerük továbbá arra is jó példa, hogy az új DNS-szekvenáló technikák és komputációs megközelítések révén hogyan diphyllobothriasis fertőzés a komplex diphyllobothriasis fertőzés viszonyokról új információt szerezni. Kazai Anita.