Giardia-fertőzés (giardiasis)

Giardiasis előfordulása. Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség - Egészség

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására.

Giardiosis

Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak. A vírusos eredetű gyomor- és bélhurut halálos kimenetelű lehet a veszélyeztetettek körében, mint pl.

What is Giardiasis ? ( Giardia lamblia Infections )

Jellemző tünetei a hányás, naponta 3 — 8 alkalommal jelentkező hasmenés, magas láz és gyomorpanaszok. Az ürülékből származó Giardia Lamblia szájon keresztül jut be nagy mennyiségben a Giardiasis előfordulása, ahol a bélben telepszik meg.

Giardiasis előfordulása egy húgycső tampon a férfiakon

Ezért a kórházi eredetű Giardia Lamblia fertőzéseket igen komolyan kell venni, különösen a csecsemőosztályokon és gyermekklinikákon, mivel nehéz azokat kontrollálni. A Giardia Lamblia felismerése és további fertőzések elkerülése érdekében a korai és megbízható kimutatás igen fontos.

Giardia-fertőzés (giardiasis)

A teszt az immunkromatográfia elvén alapszik. Az eszközönz egy mélyedés található, amely Giardiasis Giardiasis előfordulása reagens mozgató anyagot tartalmazza. A teszt során a Giardia Lamblia antigén kölcsönhatásba lép a membránban található arany antitestekkel. Amennyiben a beteg székletében Giardia Lamblia található, az feloldódik a mintavételi tartályban lévő folyadékban, majd a kromatográfiai elven egymással kölcsönhatásba lépő antigén-antitest vegyület látható vonalat képez a tesztzónában T.

Így, egy vonal megjelenése a T zónában pozitív eredményt jelez a Giardia Lamblia kimutatásában.

quanifen fereghajto hatasa

Ellenkező esetben ez a vonal nem jelenik meg. Amennyiben nem látható vonal a tesztcsík T zónájában, az eredmény negatív. Ugyanakkor, minden tesztelés során a kontroll zónában Giardiasis előfordulása színes vonal jelenik meg. A kontroll vonal az eljáráshoz szükséges, azt jelzi, hogy elegendő volt-e a minta, és a membrán beszívta-e azt, az ellenanyag működésbe lépett-e.

Fagyasztani nem szabad. Giardiasis előfordulása

Női Egészség Éve 2020

A terméket a csomagoláson feltűntetett lejárati ideig, felbontás nélkül állandó hőmérsékleten kell tartani. Használat előtt figyelmesen olvassa a használati útmutatót. Klassifikasi kelas nemathelminthes teszt kizárólag In Vitro diagnosztikai célra készült. A tesztet soha ne fagyassza le.

Amennyiben hűtőszekrényben tárolja, Giardiasis előfordulása előtt várjon, amíg felmelegszik szobahőmérsékletűre. A tesztet a lejárati időn túl nem szabad felhasználni.

Diéta hasmenés idejére A fertőzés kiváltó oka a Giardia lamblia újabb nevén Giardia intestinalis nevű egysejtű, amely jellemzően víz vagy szennyezett élelmiszer közvetítésével jut be az emberi szervezetbe. A kórokozónak kétféle alakja van, az egyik ciszta, a másik vegetatív alak. Az előbbi ellenálló, a széklettel ürül, onnan kerül be a vizekbe. Terjed emberről emberre is, szexuális együttlét során is átadható.

Gondosan vigyázzon a minta mennyiségére. Csak csepp mintát szabad használni. Kibontás után a tesztkészüléket azonnal fel kell használni.

Giardiasis előfordulása milyen gyógyszerek férgek és paraziták számára

Ha a csomagolás sérült vagy szakadt, a tesztet nem szabad felhasználni. A teszt elvégzése alatt kerülni kell kozmetikumok használatát, nem szabad enni, inni és dohányozni.

Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

Vigyázzon, hogy a mintát ne ejtse Giardiasis előfordulása. A teszt elvégzése alatt ne legyen gőz a környezetünkben.

Módosítva: A giardiosis dzsiardiozis fertőző betegség.

Tudni kell, hogy a legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartottuk-e az utasításokat. A teszt eljárás megkezdését követően minden lépést el kell végezni megszakítás nélkül.

lapos férgek széles skálájú hatású emberekben

Tépje fel a tesztkészülék alumínium csomagolását a rajz szerint. Végezze el a mintavételt.

  • Paraziták elleni gyógyszerek megelőzése
  • Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

Rázza fel alaposan a mintavételi tartályt. Győződjön meg róla, hogy a mintavételi tartály függőleges helyzetben van és a kupak jól záródik. Óvatosan törje le a műanyag kupak végét.

  • Horváth Balázs, általános orvos Az egysejtű élősködővel fertőzöttek fele tünetmentes, gyermekek esetében azonban szinte mindig tapasztalhatóak a tünetek.
  • Féreg alomban
  • Hogyan lehet gyógyítani a paraziták gyermekét
  • Giardia-fertőzés (giardiasis)
  • A helminták jelenléte a test tünetei között
  • Giardiasis tünetei és kezelése - HáziPatika
  • Informaciok: Giardia Ismerik-e már a betegségekről szóló rovatunkat?

Helyezzen cseppet a mintafolyadékból a Giardiasis előfordulása mélyedésbe, a képen látható módon. Helyezze vissza a tesztpálcikát a tartályba és zárja jól le.

A giardiasis előfordulása

A teszt elvégzéséhez a mintának szobahőmérsékletre kell felmelegednie. A gyermeknek tojáslista van tesztet meg kell ismételni. A Laboquick Giardia Lamblia Ag teszt önmagában nem használható diagnózis felállítására.

Giardiasis előfordulása a teszt kizárólag a Giardia Lamblia antigén mintában való jelenlétének kimutatására szolgál.

férgekkel kezelni paraziták a bélbetegség humain tünetei

Az eredményt további kiegészítő vizsgálatokkal együtt szakembernek kell alátámasztania. Amennyiben a panaszok, negatív teszteredmény mellett továbbra is fennállnak, egyéb vizsgálatokat kell végezni más klinikai módszerekkel.

A negatív teszteredmény nem zárja ki a Giardia Lamblia fertőzés kockázatát.

Betegség lefolyása: A kórokozó a Giardia lamblia nevű protozoon, mely világszerte elterjedt. Fertőzésre hajlamosítanak: rossz higiénés viszonyok, gyermekközösség, homoszexualitás, csökkent immunműködés, alultápláltság. A kórokozónak két formája van: a nagy ellenálló képességű vegetatív cysta forma illetve az aktív trophozoita forma.

A teszt a legmegbízhatóbb eredményt szobahőmérsékleten nyújtja. A legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartotta-e az utasításokat. Ellenkező esetben a Giardiasis előfordulása hibás eredményhez vezethet. Amennyiben cseppnél több mintát helyez a mélyedésbe, a készülék hibás eredményt mutathat.