Enchytraeus buchholzi, azaz grindálféreg

Grindal féreg

Tartalom

Blog-Archiv

Grindálféreg Az alábbi írásban a grindálféreg otthoni tartását szeretném bemutatni. A grindálféreg  Enchytraeus buchholzi egy trópusi televényféregfajta.

Hossza mm, átmérője 0,25 mm, fehér színű. Tenyésztésükhöz egy kisebb doboz margarinos is megfelelő.

grindal féreg

A dobozt különböző közegekkel tölthetjük fel kb. Mindegyik közegnek megvan az előnye és a hátránya. A lényeg hogy mindegyiket nedvesen kell tartani, ez főleg a mohánál és tőzegnél problémásabb mert, nehéz eltalálni a megfelelő nedvességet.

grindal féreg

A szivacsnál ez könnyebb, mert az alja akár vízben is állhat, viszont ennek a módszernek a hátránya, hogy a tenyészet idővel bebüdösödik. A kókuszroston történő tartást én még nem próbáltam, de többen elégedetten használják az ismerőseim közül.

Enchytraeus buchholzi. Grindál A grindálféreg 0,5 cm hosszú, nagyon vékony, fehéres féreg, a televényféreg trópusi rokona. A grindált kis bádog- vagy műanyag dobozokban sokan tenyésztik.

Ahhoz hogy a tenyészet beinduljon, először is szükség van egy kevés grindáloltásra. A beoltott tenyészközeg tetejére néhány réteg dryvit hálót is grindal féreg, azért hogy az etetésnél kevesebb szennyezőanyagot vigyünk be az akváriumba. A háló tetejére üveglapot, vagy valamilyen műanyaglapot kell tenni, amire a kukacok felmásznak és amiről be lehet öket mosni az akváriumba.

Minden, kb. Tenyésztés: Nem érdemes bajlódni vele.

Üveglapra felmászott grindálok Grindáljainkat érdemes naponta etetni, méghozzá úgy hogy az eleséget a háló tetejére szórjuk. Az grindal féreg  legfontosabb szempont, hogy amit enni kapnak az minél több állati fehérjét tartalmazzon.

A legjobban a száraz kutya vagy macskatáptól, grindal féreg a sajttól nőnek a növényi eredetűek nem jöhetnek szóba. Ha ezek éppen nincsenek kéznél, akkor porrá grindal féreg zabpehellyel, zsemlemorzsával, tésztával, tejporral is etethetőek, minden további nélkül.

férgek megelőzése

A grindáltenyészet szagtalan, ha mindig csak annyit adunk nekik enni amit egy nap alatt megesznek, így akár több hónapig is megmarad a tenyészet. Idővel a tartóközeg megsavanyodik, vagy ellepik az atkák, ilyenkor új tenyészetet grindal féreg indítani. A grindálnak magas a zsírtartalma, ezért a halakat nem szabad vele heti alkalomnál többször etetni, mert elhíznak tőle, ami az élettartamuk csökkenésével jár.

grindal féreg

GRINDÁL Enchytraeus bucholzi A grindál tenyésztéséhez zárható tetejű műanyag dobozba kifőzött és kinyomkodott erdei mohát vagy szálas hansági tőzeget használunk. A talaj vastagsága cm legyen. Erre oltjuk rá a grindáloltást, és üveglappal takarjuk. Hossza mm, átmérője 0,25 mm, azaz kis eleség állatról van szó, ezért a már erősebb ivadék halaknak is adható. Vízhatlan legyen a doboz mert a grindál az állandó nedvességet szereti ezért állandó vizet kell bele önteni grindal féreg mindig nedves legyen.

A víz alatt egy napig is kibírják, ezért nem kell attól félni hogy amit nem fogyasztanak el az beszennyezi a vizet. Frissítés A grindál tenyészetek készítéséhez leginkább a szálas moha vált be a párnás nem jó.

  1. Reklám Eleségek, planktonok gyűjtése A halaknak, mint minden élőlénynek, olyan anyagokra van szükségük, amelyekből építeni, működtetni tudják saját szervezetüket.
  2. - Я ошиблась.

  3. * Grindál (Akvárium) - Meghatározás,jelentés - Online Lexikon
  4. На каждом из них красовалась печать АНБ.

Etetéshez pedig felváltva 8 tojásos száraztészta illetve száraz grindal féreg. Share this:.

  • Grindál féreg Enchytraeus buchholzi kultúra oltás Grindál féreg - Enchytraeus buchholzi A grindálféreg 0,5 cm hosszú, nagyon vékony, fehéres féreg, a televényféreg trópusi rokona.
  • Szerző: gabrinus A "grindál" néven szaküzletekben kapható, vékony fehér férgek a hazai Enchytrasus trópusi eredetű rokonai, s az előbbiekhez hasonlóan házilag tenyészthetők.
  • Aszcariasis tünetei
  • Hoz ki férgeket tojással
  • Grindál féreg Enchytraeus buchholzi kultúra oltás - Ft - montkongresszus.hu