Óriás parazitákat találtak az észak-koreai dezertőr szervezetében

Leghosszabb galandfereg. Hányinger, fogyás, hasmenés - tünetek, amik bélférgességre utalhatnak

Szívférgesség - csak egyszerűen

Hihetetlenül magas számban találtak élősködőket annak az leghosszabb galandfereg katonának leghosszabb galandfereg testében, aki hétfőn szökött át a demilitarizált zónán keresztül Dél-Koreába. Menekülés közben hét lövést kapott egykori katonatársaitól.

Bélféregből több is van, néhány fajtájuk képes még a véráramba is bejutni. Hogyan jutnak a leghosszabb galandfereg, és melyek a bélférgesség tünetei? A paraziták puszta jelenlétükkel a belek, az epevezeték vagy a nyirokerek elzáródását okozhatják. Súlyos fertőzés esetén a testet fontos tápanyagoktól fosztják meg, ami könnyen alultápláltságot eredményezhet.

Esete egy kis bepillantást enged az észak-koreai közállapotokba. Hogy kerül a testbe a parazita?

leghosszabb galandfereg helminth asztal

Az emberek többféle módon kaphatnak bélférget: fertőzött ételt fogyasztva, a parazita csípése által, vagy bőrkontaktuson keresztül.

A fiatal katona esetében valószínűleg fertőzött ételről lehet szó, Észak-Koreában ugyanis a mai napig használnak emberi ürüléket, mint leghosszabb galandfereg, és ha ez nincs kellően kezelve, megfertőzi a leghosszabb galandfereg is, melyeket később főzés nélkül elfogyasztva szájon át beengedjük a férget a testünkbe.

gyógyítja a giardia parazitákat

Ott a féreg szépen eleszi előlünk a tápanyagot, egyre gyengébbé téve a gazdatestet. Vagyis akinek a testében parazita van, az nem lehet egészséges.

leghosszabb galandfereg

Egyeseknél szinte semmilyen panaszt nem okoz, másoknak azonban életveszélyes is lehet — mint például ennek a dezertőrnek is, aki sebesülései miatt amúgy is rossz állapotban van, és ehhez jön még a férgek által legyengített test.

Az orvosok azt is mondták sajtótájékoztatójukon, hogy a sebek elfertőződtek a bennük talált ürülék és férgek miatt. Ha ugyanis a belet fel kell nyitni, vagy leghosszabb galandfereg megszakad a zárt rendszer, és leghosszabb galandfereg férgek kijutnak a test belsejébe, sokkal veszélyesebb és bonyolultabb a gyógyítás.

Mostanában több olyan eset került elém, amikor a változatos tünetek és a véreredmény is parazitafertőzésre utaltak, de ez senkinek sem tűnt fel. Nem csak a nem megfelelő higiéniás körülmények okozhatnak féreg, parazitafertőzést. Több mintaz emberi testben élősködő parazitafajt leghosszabb galandfereg be, ezek egy része külső élősködő és a bőrünkön él ezeket könnyebb észrevennimások a test belsejében bújnak meg.

Ezek szerint a menekültek magasabb arányban voltak krónikus hepatitisz B-vel és C-vel, tuberkolózissal, és parazitákkal fertőzve, mint a dél-koreaiak. A cikk megosztása.