Talajfertőtlenítési módszerek

Mustar drotfereg, Talajfertőtlenítés a biokertben

JELENTKEZÉS Mustar drotfereg készen lesznek a palánták és az ágyásokba kerülnek, ahol számítani lehet a talajlakó kártevőkre, a tél ugyanis nem tizedelte őket, a jelenlegi talajhőmérsékletnél pedig már a felszínhez vándoroltak, és táplálékot keresnek.

Sokszor vegyszermentesen is célt érünk

Aki ágyást tud váltani az a megszokott módon folytathatja a kertészkedést, a fertőzött parcellában pedig folyamatos gyomlálással "ki lehet éheztetni" a kártevőket. Ide akár mustárt is lehet vetni, mert az jelentősen gyéríti a káros talajlakókat, később pedig beforgatva zöldtrágyaként hasznosul.

komplex gyógyszer az emberek parazitáira

Aki a régi ágyásban kezdi a tavaszi munkákat, az próbálkozzon a riasztó hatású fokhagyma, a pohánka és a muskátli köztesvetéssel, vagy a salátával és a kerti szarkalábbal, melyek kicsalogatják a lárvákat. Ha növények ültetésével szabadulunk meg a talajlakó kártevőktől, akkor pénzt is spórolhatunk, hiszen nem kell vagyonokat költenünk a különböző növényvédő mustar drotfereg.

  1. Paraziták az emberi test helmintjaiban
  2. A legjobb kezelés a helminták számára

Aki azonban jobban bízik a növényvédő szerekben, az a vegyszeres talajfertőtlenítéssel oldhatja meg a kérdést. Egyre többen kénytelenek ehhez az eszközhöz nyúlni.

helmint életciklus cdc

A teflutrin mustar drotfereg tartalmú szerek számos gyümölcs- és zöldségkultúrában használhatók, a fiatal lárvák mustar drotfereg hatásosak. A dazomet hatóanyag tartalmú szerek a növényparazita fonálférgek egyetlen rovarölő szerei, de a drótférgek és a cserebogár pajorok ellen is hatásosak.

  • Női körféreg ember
  • Paraziták a nyers húsban
  • A talajéletnek köszönhetően alakulnak újra felvehető tápanyagokká a komposzt komponensei, tehát a talajélet fontos, ám sajnos kórokozók és kártevők is lehetnek a talajban.
  • Talajfertőtlenítés a biokertben | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

A talajból fertőző gombák pl. Ezért nevezik általános talajfertőtlenítő szernek. A széles hatásspektruma vissza is üthet, ugyanis az elvetett magvakat is károsíthatja, mert mustar drotfereg talajhőmérséklettől függően fejti ki hatását.

nyaralásos platyhelminthes órák

Érdemes a fertőtlenített ágyás több pontjáról talajmintát venni, összekeverni és ebbe zsázsát vagy salátát vetni. Amennyiben ezek szépen, egészségesen csíráznak, növekednek és már kiszellőzött a talajunk, vethetjük a tavasziakat. Az istállótrágya csökkenti a fertőtlenítő hatását, ezért közvetlenül a talajfertőtlenítés előtt vagy után ne trágyázzunk.

gyermekek számára szolgáló férgek megelőző készítményei paraziták egy évnél fiatalabb gyermekeknél

A fenti készítmények gázosodva hatnak, tehát a talajnak aprómorzsásnak és nyirkosnak kell lennie. A granulátumokat egyenletesen az előkészített felületre kell kiszórni, majd kézi vagy rotációs kapával centiméterre bedolgozni. Fóliatakarással vagy felszíni öntözéssel, visszafoghatjuk az illékony gázokat, és egyenletesebbé tehetjük a mustar drotfereg, ha például száraz homokkal keverjük össze a granulátumokat, így ugyanis könnyebben adagolhatóak.

Sănătate cu de toate: Rețetă de penne a la Poiana fermecată cu tofu afumat