A Csillagok Háborúja 8 olyan teremtménye, melyekhez valós állatok adták az ötletet - Ecolounge

Ormanyos fereg, Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg

Tartalom

  ormanyos fereg hogyan lehet megelőzni a férgektől egy felnőttig

  Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg Origo Többségük rettenthetetlen ragadozó. A videón látható példány még az emberi kézre is kilövellte a mérgét.

  ormanyos fereg

  Ormanyos fereg zsinórférgek Nemertea fonalszerű állatok. A törzs arról nevezetes, hogy közéjük tartozik a Föld egyik vagy talán a leghosszabb élőlénye, az óriás zsinórféreg Lineus longissimus.

  Érdekes, hogy ez a faj az esetek többségében ormanyos fereg nő milliméternél hosszabbra, mégis ő tartja az állatok eddigi hosszúsági rekordját több mint 55 méterrel. Ezt a hatalmas példányt ben mosta ki a tenger Skócia partjainál, és ott helyben meg is mérték.

  A zsinórférgek erős mérget termelnek és nem félnek használni. A törzsbe tartozó valamennyi féreg megnyúlt ormánnyal proboscis rendelkezik. Az ormány gyakran hosszabb, mint maga a test, rajta méregmirigyekkel összekötött szúróserték vannak.

  milyen típusú földigiliszták

  Ormanyos fereg a függelékek segítik a zsákmány megragadását. Vadászatkor az ormány kinyúlik közvetlenül a száj fölött, és sűrű, ragacsos kellemetlen szagú nyálka lövell ki rajta. Már ez is elég kellemetlen és hatékony ormanyos fereg, de ez az anyag még idegmérget is tartalmaz, amely megbénítja a vergődő áldozatot. Azért az igyekezet megérdemel egy plusz pontot.

  hogyan lehet lefogyni a paraziták kezelése után