Igazi rémálom: férget dörzsölt ki a szeméből egy fiatal nő

Szem fergek, Bélférgek, bélférgesség

Tartalom

  típusú gyomorparaziták emberekben gyógymódok a kerek férgekhez

  Támogass te is! Egy ritka, szem fergek csak haszonállatok szem fergek megfigyelt szemféregfertőzés első emberi előfordulását dokumentálták az Egyesült Államokban egy fiatal nőnél, aki a Thelazia gulosa nevű szemféreg 14 példányát távolította el a bal szeméből. A páciens — egy 26 éves oregoni nő — vidéken élt, gyakran lovagolt és halászott. Úgy egy hete szenvedett szemirritációtól, amikor augusztusában egy áttetsző, alig 1 centis férget talált a szemében.

  szem fergek

  Több orvost szem fergek megkeresett, de végül maga távolította el a többi férget a következő hetekben. Miután minden parazitától megszabadult, tünetmentessé vált és az is maradt. Centers for Disease Control A Thelazia gulosa nevű fonálféreg eddig csak szarvasmarháknál fordult elő, főleg az Egyesült Államok északi és Kanada déli részén.

  A parazitát apró legyek terjesztik, amik a szemgolyót védő folyadékkal, a könnyel táplálkoznak. Ha a féreg túl sokáig tartózkodik a szemben, átfúrhatja a szaruhártyát, szélsőséges esetben vakságot is okozhat.

  szem fergek megtisztítja a parazita gyógyszereket

  A nőt megvizsgáló orvos fotója szem fergek szemhéj alatti lárvákról Fotó: Dr. Centers for Disease Control A Thelazia-férgeknek eddig csak két olyan szem fergek ismerték, amely embernél is előfordul, főleg Európában szem fergek Ázsiában, rossz körülmények között élő, főleg állattenyésztéssel foglalkozó emberek körében.

  Nagy László, infektológus A helminthiasis - azaz a férgesség mint betegség - olyan kórkép, amelyet a szervezetben parazita életmódot folytató férgek vagy azok lárvái idéznek elő.