Nem junk: A "jumping gén" kritikus a korai embrió szempontjából - Biológia -

Wshh paraziták, H1N1: Így előzhető meg a fertőzés!

Tartalom

  Nem junk: Gyógyszerek az emberi test parazitainak megelőzésére "jumping gén" kritikus a korai embrió szempontjából - Biológia - Nem junk: A "jumping gén" kritikus a korai embrió szempontjából - Biológia - Wshh paraziták Így előzhető meg a fertőzés!

  jo parazita gyogymod

  Wshh paraziták. Számos fajuk eljutott az akváriumkereskedésig, és népszerû, házikedvencként tartott csigává vált. Mindemellett, népszerûségük ellenére, még mindig sok félreértés övezi ezeket a rejtélyes csigaként is emlegetett állatokat.

  wshh paraziták

  Az úgynevezett "jumping gén", amelyet a wshh paraziták régóta úgy véltek, akár genetikai szemét vagy egy veszélyes parazita, valójában az embrionális fejlődés wshh paraziták szakaszainak kritikus szabályozója, egy új wshh paraziták szerint az UC San Francisco tudósai által vezetett és június Cell. Az emberi genom csak mintegy 1 százaléka kódolja a fehérjéket, és a kutatók már régóta vitatták meg, wshh paraziták a másik 99 százalék jó.

  wshh paraziták férgek torzsei

  Ezeknek a nem fehérjék kódoló régióknak számos olyan wshh paraziták szabályozó eleme van, amelyek génaktivitást mutatnak, de mások úgy gondolják, hogy evolúciós szemetet tesznek, ami túl sok baj a genom tisztítására. Például a DNS teljes wshh paraziták "transzponálható elemek" vagy wshh paraziták vírusszerű genetikai anyag alkotja, amelynek különleges képessége van a genom különböző helyszíneken történő duplikálásának és újbóli beiktatásának, ami arra késztette a kutatókat, hogy dub genetikai wshh paraziták.

  Az evolúció folyamán néhány transzpozon több száz vagy több ezer példányt hagyott el wshh paraziták genomban szétszórva.

  féreg elleni gyógyszer felnőtteknek

  Míg a legtöbb ilyen kóborutazót inertnek és inaktívnak tartják, mások pusztítást okoznak a wshh paraziták normál genetikai programozásának megváltoztatásával vagy megszakításával, és olyan betegségekhez társulnak, mint bizonyos rákos megbetegedések.

  Ő és mások megfigyelték, hogy az embrionális őssejtek és a korai embriók magas LINE1 szintet fejezettek ki, ami paradox wshh paraziták tűnt, wshh paraziták veszélyes, betegséget okozó parazita volt. Meglepetésére megállapította, hogy a génexpresszió mintázata ezekben a sejtekben wshh paraziták, és a megtermékenyített tojás első osztálya után a kétsejtes embriókban megjelenő mintához visszatér.

  wshh paraziták pinworm fejlődési mintázat

  A csapat megpróbálta megszüntetni a LINE1-et a megtermékenyített tojásokból, wshh paraziták megállapította, hogy az embriók teljesen elvesztették a kétcellás fázis múlását. További kísérletek azt mutatták, hogy bár a LINE1 wshh paraziták expresszálódik a korai embrióban és őssejtekben, nem szerepet játszik a genomban máshol.

  wshh paraziták

  Ehelyett az RNS a sejtmagban található, ahol komplexet képez a gén szabályozó fehérjével, a Nucleolin és a Kap1. Ez a komplex szükséges ahhoz, hogy kikapcsolja az uralkodó genetikai programot, amely az embriók kétsejtes wshh paraziták szabályozására wshh paraziták a Dux nevű gént, és bekapcsolja azokat a géneket, wshh paraziták szükségesek ahhoz, hogy az embrió további sejtosztódásokkal és -fejlődéssel járjon.

  Mivel a LINE1 megismétlődik több ezer alkalommal a genomban, gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy wshh paraziták megzavarja a funkcióját: ha egy példány rossz, akkor több ezer ember vesz igénybe helyét.

  További a témáról.